• Persoonlijk contact
 • Verzenden of Ophalen in onze fysieke winkel
 • Maatwerk in creaties en reparaties

9.5Out of 228 Reviews

Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op onze website, gaat u daarmee akkoord.

Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op onze website, gaat u daarmee akkoord.


Inkoop oude sieraden

Uw (oude) sieraden verkopen 

Al 30 jaar zijn wij een vertrouwd adres voor inkoop van goud en zilver. Na een vrijblijvende taxatie (in uw bijzijn) kunt u bij ons uw zilveren of gouden sieraden verkopen voor geld of voor korting op een nieuwe aanschaf uit onze eigen collectie.

U kunt bij ons terecht voor de verkoop van gouden en zilveren sieraden, munten, baartjes en gebruiksvoorwerpen als schalen, bestek, rammelaars etcetera. Wij geven al ruim 30 jaar eerlijke prijzen zonder u met verwerkingskosten of andere onverwachte kosten te verrassen.

Over E-mails met de vraag: "WAT GEEFT U HIERVOOR?"

UPDATE: Wij krijgen steeds meer E-mails met de vraag: "Ik heb sieraad "X", hoeveel geeft u hiervoor?"  Wij zouden om antwoord op dergelijke vragen te kunnen geven, actief onderzoek moeten doen naar de waarde van een goed dat wij niet fysiek in handen hebben. Los van het feit dat dergelijk onderzoek onnodig tijdrovend is, geeft het niet de zekerheid die fysieke taxatie in onze winkel geeft. Wij taxeren daarom alleen in onze winkel in Eindhoven, we hebben hier de middelen om te toetsen en om te wegen, relevante documentatie, etc.
Als u twijfelt of het de moeite waard is voor u om langs te komen voor een globale taxatie en u wilt via E-mail communiceren; dan ligt het initiatief bij u; laat ons weten welk bedrag u in gedachten heeft, dan kunnen wij snel zien of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. 

 
LEGITIMATIE VERPLICHT!

Wij kopen alleen in van personen die 18 jaar of ouder zijn en zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (Paspoort, ID-kaart, Nederlands Rijbewijs of Verblijfspas). Zonder geldig legitimatiebewijs kopen wij NIET in! 

AFSPRAAK  MAKEN?

Moet ik om iets te verkopen een speciale afspraak maken? Nee, in principe niet, u kunt daarvoor gewoon binnen lopen. (Tenzij het gaat om grote geldbedragen die gereserveerd moeten worden.)

UITBETALING

Hoe betaalt u uit? Wij kopen in tegen contante betaling of indien gewenst via bankoverschrijving.  
Bedragen boven de €9.999,- gaan alleen per bank.
Van contante betalingen boven de €9.999,- zijn wij bij wet verplicht melding te maken

WAT VOOR SIERADEN?

Wat kan ik bij u verkopen?

 • Zilveren en gouden sieraden
 • Gouden en zilveren munten of baren
 • Platina sieraden
 • zilveren bestek,
 • gouden en zilveren gebruiksvoorwerpen,  

Wat kan ik elk geval niet bij u verkopen?

 • Gestolen goederen; alle inkopen worden geregistreerd & serienummers worden gecontroleerd.
 • Sieraden van koper, staal of andere (onedele) metalen al dan niet verguld en ongeacht het merk.
 • Mode horloges van merken als Diesel, Armani, Michael Kors, Pulsar, Timex, Armani, Skagen, Esprit, Pulsar, Camel, Guess, Fossil, Oozoo, etc.
 • Horloges van het midden segment zoals Tissot, Seiko, Citizen, Certina, etc.
 • Doublé/vergulde aanstekers van bijvoorbeeld Dupont.
 • Losse edelstenen
 • Horloges die niet van goud of zilver zijn.

DE WAARDE VAN UW SIERADEN

Wat te verwachten? Koopt u ook sieraden in "als sieraad"?Ja, maar niet altijd! Om teleurstelling te voorkomen: Wij zijn kritisch bij het inkopen van tweedehands sieraden voor de doorverkoop. Dit komt voornamelijk omdat er de afgelopen jaren veel meer sieraden aan ons worden aangeboden dan wij verkopen. Het merendeel van de aangeboden sieraden wordt om die reden ingekocht voor de waarde van het materiaal. Wij kopen dus nog steeds sieraden in als "sieraad", maar slechts voor uitzonderlijk mooie en vooral bijzondere antieke en vintage sieraden.

Ik heb een sieraad met taxatierapport en wil het verkopen, wat krijg ik ervoor?Dat hangt natuurlijk af van de kwaliteit, populariteit en verwachte verkoopwaarde van het sieraad. Omdat de  prijs op het taxatierapport zo hoog ligt, krijgt u over het algemeen slechts een klein gedeelte van de taxatiewaarde terug. Klik hier voor meer informatie over prijsopbouw en verschillen tussen taxatie en verkoopwaarde.

Mijn juwelier koopt zelf niet in van particulieren, maar zegt dat ik mijn getaxeerde sieraad minimaal voor bedrag "X" zou moeten verkopen. Dat is voor betreffende juwelier dan gemakkelijk praten. De waarde van een sieraad is net als met de meeste andere goederen gewoon een kwestie van vraag en aanbod. Wij adviseren daarom altijd om verschillende geïnteresseerden/ inkopers te benaderen en de prijzen te vergelijken. Maak dan zo geïnformeerd mogelijk een keuze die goed voelt.

Waarom taxeren veel juweliers sieraden, maar kopen ze die niet in van particulieren? Daar zijn verschillende redenen voor. Aan de ene kant brengt de inkoop van particulieren extra werk en risico's met zich mee. Zo bestaat er het risico op het inkopen van iets wat achteraf nep of gestolen blijkt te zijn. Ook wordt van inkopers verwacht dat ze voldoende contant geld op voorraad hebben en moet er een nauwkeurige en uitgebreide administratie bijgehouden worden die voldoet aan de wettelijke eisen. Dat zijn geen kleine dingen en een hoop juweliers maken daarom de afweging dit niet te doen.
Maar er is nog een belangrijke reden waarom veel juweliers niet (zonder dat er iets voor wordt terug gekocht) van particulieren inkopen. En dat is omdat anders de hoge marges die zij hanteren op de verkoop van sieraden voor klanten duidelijk worden. De meeste juweliers hebben die hoge marges nodig om te compenseren voor het relatief lage aantal verkopen in vergelijking met andere branches en de hoge (veiligheids-) kosten. Hoewel er in de meeste gevallen dus geen sprake is van oplichting, bestaat bij veel juweliers toch (wellicht terecht) de angst dat wetenschap van de hoge marges zal lijden tot  onbegrip bij klanten. 

Meer uitleg over het verschil tussen taxatie, winkelverkoop en inkoop prijzen.

DE GOUDPRIJS

Wat is nu eigenlijk "de goudprijs" Over het algemeen heeft men het over de beurskoers van 24k puur goud, als men spreekt over de goudprijs. 

Bij welke winkel krijg ik die echte goudprijs? Eerlijk antwoord; waarschijnlijk nergens, (tenzij u er iets voor terugkoopt). Waarom niet? De goudkoers is eigenlijk het midden tussen de inkoop en verkoop prijzen. Wie het wil kopen betaalt iets meer en wie het wil verkopen krijgt iets minder. Als er niets op verdiend zou worden, zou de handel vrij snel stilvallen. 

Hoeveel van de goudprijs krijg ik als ik goud verkoop? Dat is afhankelijk van de partij aan wie u verkoopt. In onderstaande tabel probeer ik zo eenvoudig mogelijk uit te leggen hoe die prijs is opgebouwd.
De goud opkoper of juwelier verkoopt het goud dat hij inkoopt van particulieren aan een verwerkingsbedrijf. Afhankelijk van de grootte van de partij die wordt aangeboden, de hoogte van verwerkingskosten, smeltverlies en andere kosten, krijgt de juwelier door het verwerkingsbedrijf normaliter tussen de 90% en 99% van de goudprijs uitbetaald. De juwelier of opkoper zal op zijn beurt dus nooit meer uitbetalen dan de 90%-99% van de koers die hij uitbetaald krijgt. Als dat wel beloofd wordt zit er waarschijnlijk een addertje onder het gras.
Omdat de meeste juweliers en inkopers op veel kleinere schaal werken dan verwerkingsbedrijven, is hun marge uiteraard groter dan die bij grote (internationale) verwerkingsbedrijven. Meestal krijgt u bij een eerlijke goud inkoper/juwelier dan tussen de 75% en 90% van de goudkoers. Gezien het grote verschil daartussen is het interessant om te vergelijken tussen verschillende partijen. Maar laat uw oordeel niet afhangen van de geadverteerde prijzen per gram. Veel inkopers berekenen onduidelijke extra kosten voor taxatie of verwerking waardoor het uitbetaalde bedrag per gram soms lager kan liggen dan bij een andere inkoper die met lagere prijzen adverteert. Als een prijs te mooi is om waar te wezen, is hij vaak ook te mooi om waar te wezen! Wanneer minder dan 75% van de goudprijs uitbetaald wordt is het wellicht verstandig een andere inkoper te bezoeken. Verkoop dus in elk geval niet voor minder dan 75% van de goudkoers

De inkoopprijs uitgelegd in een tabel

In-/verkoopINKOOPINKOOPINKOOPGOUDKOERSVERKOOP (baren)VERKOOP (baren)
PartijGevarenzone!Opkoper/juwelierVerwerkingsbedrijfBEURSVerwerkingsbedrijfGroothandel/Verkoper
Percentage<75%<90-99%90-99%100%101-150%>101-150%

VERSCHILLEN IN KARAAT? 

De goudkoers is gebaseerd op de prijs van "puur" goud. Puur goud wordt ook wel aangeduid als 24 karaats goud. Het bestaat voor vrijwel 100% (.999) uit goud. Omdat goud erg zacht is, worden er vaak legeringen van gemaakt met bijvoorbeeld zilver en koper. De verhouding tussen die metalen bepaalt de kleur van het sieraad. Veel voorkomende legeringen zijn 18K goud, wat voor 75% (.750) uit goud bestaat, of 14K goud, wat voor 58,5% (.585) uit goud bestaat. Vooral 14k goud komt in Nederland veel voor. Het is een complex proces om het pure goud uit oude 14k of 18k sieraden te halen in de smelterij. Vrijwel altijd gaat een deel verloren tijdens dit proces. Dit wordt ook wel smeltverlies genoemd. Hoe hoger het gehalte van de legering (dus hoe meer puur goud er in verhouding in de legering zit) des te lager is dit smeltverlies. In verhouding krijgt u daarom vaak nét iets meer voor sieraden van hogere gehaltes.

Veel voorkomende goud gehaltes

Karaat 24k22k21,6k18k14k10k  9k8k
Percentage  .999    .916.900.750.585.417 .375 .333
Bijvoorbeeld in:GoudbarenThailand"tientjes"Int.sieradenmerkenNederlandVSEngelandDuitsland

INKOOP HORLOGES

Kopen jullie nog horloges in? Nee, wij kopen sinds enige tijd geen horloges meer in. De enige horloges die wij nog inkopen zijn gouden of zilveren horloges op basis van hun materiaalwaarde. Door de enorme hoeveelheid ellende rondom de handel in horloges (hoge kwaliteit imitaties, problemen met garanties, extreem lange reparatietermijnen bij de topmerken,etc.) zijn wij gestopt met de inkoop van particulieren. 

INKOOP LOSSE DIAMANT

Ik heb een losse (briljant geslepen) diamant (met certificaat) en wil die verkopen. Wat zijn de mogelijkheden?  Wij kopen losse diamanten slechts in zeer uitzonderlijke gevallen in.

Waarom?Zowel omdat we al meer voorraad hebben dan we verkopen en daarnaast om teleurstelling bij klanten te voorkomen. Een merendeel van de diamanten die aan ons aangeboden worden door particulieren, is ooit voor veel geld gekocht bij een dure juwelier met een hoge winstmarge. De inruilwaarde/ prijs waarvoor wij de diamant inkopen is dan vaak slechts een fractie van die prijs, mede aangezien wij met veel kleinere marges werken en al een zeer grote voorraad hebben, welke we liever eerst verkopen dan investeren in nog meer voorraad.  Dat grote verschil tussen aankoop of taxatiewaarde en de waarde bij verkoop stuit veel klanten tegen de borst. Om dat te voorkomen, kopen wij slechts in uitzonderlijke gevallen diamant in.

Ik wil desalniettemin een diamant verkopen, hoe gaat dat in zijn werk?Om de kans op teleurstelling te minimaliseren en ons onnodig werk te besparen ligt bij verkoop het initiatief bij de aanbieder. Oftewel; wat is het bedrag dat u voor de diamant zou willen hebben?  

En als we het over de prijs eens zijn?Dan sturen we voordat uitbetaald wordt de diamant naar de HRD of IGI om er een nieuw certificaat bij te maken, ook als er al een certificaat bijzit. Waarom? Omdat er heel veel gefraudeerd wordt met diamant en wij risico’s willen minimaliseren. Er zijn allerhande imitaties, van simpele zirconia en mozaniet, tot in een laboratorium uitgeboorde diamant opgevuld met silicone etc.  Als de resultaten van het nieuwe certificaat overeenkomen met het oude certificaat of de oorspronkelijke taxatie door ons  wordt er pas uitbetaald.

PRIVACY 

Uw privacy is voor ons van het grootste belang. Niet alleen voor zover de wet dit voorschrijft, maar ook uit principe/overtuiging. Uw persoonsgegevens worden met geen enkele andere partij gedeeld en worden lokaal opgeslagen. Deze informatie is behalve voor ons, slechts toegankelijk voor bevoegde (politie) ambtenaren in de strijd tegen heling. Vragen betreffende specifieke contracten of inkopen worden dan ook niet beantwoord tenzij de vragensteller zich kan legitimeren als zijnde de betreffende persoon en telefonisch alleen indien de beller beschikt over de juiste referentienummers.

Voor meer informatie omtrent actuele prijzen en tarieven kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen.

Stop Heling

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Juweliers Goldberg 4,9 / 5 - 60 Reviews @ Google Reviews