• Persoonlijk contact
  • Verzenden of Ophalen in onze fysieke winkel
  • Maatwerk in creaties en reparaties

9.5Out of 228 Reviews

Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op onze website, gaat u daarmee akkoord.

Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op onze website, gaat u daarmee akkoord.


Ring afzagen

Ring verwijderen als huis tuin en keuken methoden niet werken.

Er zijn online verschillende trucjes te vinden om een ring die vast zit van een vinger te krijgen. U kunt een ring af krijgen met groene zeep, u kunt een ring verwijderen met een touwtje, etc.
Maar als de vinger (plots) gezwollen is, bijvoorbeeld door ongeluk, door een aandoening, of in reactie op bepaalde medicijnen, dan helpen de huis tuin en keuken middelen niet.

Om de ring dan te verwijderen zonder de vinger te schaden, moet de ring worden doorgeknipt of doorgezaagd. 

Ring open knippen:

Voordeel: Snel en effectief verwijderen, vooral bij medische noodgevallen

Nadeel: meer schade aan de ring als gevolg van de druk van de tang

Als een ring niet heel van een vinger kan, moet de ring opengemaakt worden! Dat kan door de ring open te zagen of knippen. In het ziekenhuis of in een noodsituatie worden ringen die vast zitten meestal gewoon doorgeknipt met een tang. Dit is snel en effectief, maar een kniptang perst een deel van de ring rondom het "snijpunt" fijn, waardoor het naderhand repareren van de betreffend ring naderhand meer werk en materiaal vereist. De platgedrukte delen moeten immers er tussenuit gehaald worden en vervangen met een nieuw stukje goud van het juiste formaat.  

Ring open zagen:

Voordeel: Een mooie strakke zaagsnede, makkelijk solderen

nadeel: Vereist een juweliers ringen zaag, minder snel in medische noodsituaties

Wanneer er geen sprake is van een acute noodsituatie, adviseren wij de ring af te laten zagen door een juwelier of goudsmid met een juweliers ringen zaag. Wij doen dat vrijwel altijd gratis.
Het bekje onder de zaag beschermt de vinger tegen het zaagje en nadat de ring open is gezaagd worden de uiteinden met 2 tangetjes naar buiten gebogen zodat er ruimte is om de vinger terug te trekken. De 2 strak gezaagde uiteinden van de ring kunnen naderhand door de goudsmid netjes aan elkaar gesoldeerd worden. Aangezien de ring te strak zat, moet deze meestal naderhand vergroot worden. 

Minimaal 6 weken "rust" voor de vinger na verwijderen van de ring!

Nadat de ring is verwijderd is de huid op plek waar de ring zat nog flink "ingedeukt". Wij adviseren daarom om na het afzagen van de ring, de ring zeker 6 weken rust te geven alvorens de juiste maat op te meten voor eventuele vergroting van de ring. In die tijd kan de vinger weer ietwat herstellen.
ring afzagen juwelier eindhoven Goldberg   

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Juweliers Goldberg 4,9 / 5 - 60 Reviews @ Google Reviews