• Persoonlijk contact
  • Verzenden of Ophalen in onze fysieke winkel
  • Maatwerk in creaties en reparaties

9.5Out of 228 Reviews

Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op onze website, gaat u daarmee akkoord.

Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op onze website, gaat u daarmee akkoord.


Familiewapen of Logo graveren

-Familiewapen of logo Graveren?

Ja, bij ons kunt u inmiddels ook terecht voor het graveren van familiewapens, (bedrijfs)logo's, vingerafdrukken of zelfs handschrift. We kunnen graveren op Goud, zilver en sommige andere metalen.

Laser gravure in (edel)metaal: gewoon in ons atelier

Daar waar we standaard tekst in de binnenkant van ringen nog analoog graveren met een naald, maken we voor familiewapen gravures, gravure van logo's, vingerafdruk gravures en handschrift gravures inmiddels gebruik van een laser.
Voor het graveren van een familiewapen of logo hebben wij wel een nauwkeurige afbeelding in hoge resolutie met duidelijk (zwart-wit) contrast nodig voor het beste resultaat. Het liefst als PDF of JPEG bestand.
Bij gebrek aan een digitale afbeelding kunnen we vaak een afbeelding of vingerafdruk op papier inscannen en bewerken om zo alsnog tot een graveerbare afbeelding te komen.
*Als graveren niet mogelijk is door de plek waarop de gravure moet komen, bijvoorbeeld aan de binnenkant van een ring of op een rond oppervlak, dan kan gieten een uitkomst bieden. Uiteraard geldt dit alleen voor de creatie van nieuwe ringen. De gravure kan dan als 3 dimensionaal object in de tekening van de ring verwerkt worden en gegoten met de ring. Voordeel van gieten is verder dat er meer mogelijkheden zijn voor graduele hoogteverschillen in de gravure, maar nadeel is dat het iets minder precies is dan laser gravure.

Familiewapen graveren of logo graveren Goldberg Eindhoven Templar Seal

Graveren in lagensteen: voor ons een lastig verhaal

Behalve in een volledig gouden of zilveren zegelring, worden familiewapens van oudsher ook vaak in lagensteen gegraveerd (Een ring met dergelijke gegraveerde lagensteen wordt ook wel een Intaglio ring genoemd) Tot voor kort hebben wij met hulp van een laser graveer specialist in Uden ook lagensteen gegraveerd met laser, maar dit leverde afwisselende resultaten op als gevolg van verschillen in het fabricageproces van de lagensteen zelf. Volgens een lokale edelsteen specialist heeft de groeiende populariteit van lagensteen in "lagensteen land" Duitland ervoor gezorgd dat een aantal fabrikanten het lagensteen proces verkort hebben, waardoor steeds vaker laser gravures mislukten.
De enige betrouwbare manier om lagensteen te graveren is voorlopig dus nog handgraveren. Iets waarin een zeer kleine groep vakmensen in Duitsland nog gespecialiseerd is. Graveren in edelsteen moeten we daarom over de grens uitbesteden met vaak lange wachttijden en relatief hoge prijzen tot gevolg. Voor graveren in edelsteen kunt u dus beter bij een ander terecht.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Juweliers Goldberg 4,9 / 5 - 60 Reviews @ Google Reviews