Online museum?

Online museum?

In de loop der jaren hebben wij veel unieke vintage sieraden/ antieke sieraden verkocht en dat is natuurlijk mooi, maar ergens ook een beetje jammer. In ons online museum willen wij toch nog iets van die bijzondere verkochte sieraden bewaren!

Een herinnering aan bijzondere sieraden die we ooit hebben gehad

Als "vintage juwelier" hebben wij het geluk dat wij in al die jaren al een schat aan unieke vintage sieraden en antieke sieraden in onze handen hebben mogen hebben. Voor taxatie, reparaties, maar ook voor de verkoop.
Natuurlijk vinden wij het heel fijn dat wij zulke bijzondere sieraden verkopen, want het is onze boterham, maar toch voelt het soms een beetje raar. Niet zelden gaat het om een sieraad dat je al vele jaren routinematig hebt gepoetst en in de etalage gelegd. Dan voelt een verkoop toch als een soort "afscheid".

Een kleine bijzondere sieraden database

Met ons eigen "online sieraden museum" hebben we toch een soort aandenken aan enkele bijzondere sieraden die we (via onze webshop) hebben verkocht. Het uitzoeken waar een sieraad vandaan komt, wie het gemaakt heeft, afmetingen of gebruikte materialen, kost vaak een hoop tijd. Voor dit uitzoeken maken wij gebruik van vakliteratuur, maar ook van het internet. Door de reeds door ons uitgezochte informatie in deze sieraden database online te zetten, kunnen we bovendien anderen helpen met het identificeren van hun sieraden. Zodat een ander niet het werk hoeft te doen, dat wij al eerder gedaan hebben.

Welke sieraden komen in ons museum?

Wat er in ons sieradenmuseum komt te staan is natuurlijk subjectief, dus wij zetten er enkele sieraden in die wij verkocht hebben, en die wij interessant vonden. Uiteraard staan wij open voor tips en suggesties!

Bezoek hier ons online sieraden museum

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden