• Persoonlijk contact
 • Verzenden of Ophalen in onze fysieke winkel
 • Maatwerk in creaties en reparaties

9.5Out of 199 Reviews

Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op onze website, gaat u daarmee akkoord.

Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op onze website, gaat u daarmee akkoord.


Uitleg van het "Corona / Covid-19"winkelbeleid van Goldberg Juweliers

Update 26 november 2021 (voor aanvang van de pestconferentie)

Lieve klant,

Wij blijven ons best doen om voor u bereikbaar te blijven. Onze winkel blijft open zo lang het kan en mochten winkels zoals wij dicht moeten van het geweldsmonopolie, dan zullen wij in elk geval ons reparatie atelier open houden voor onze klanten. Wij zijn dus hoe dan ook aanwezig!  

Wij discrimineren niet! Iedereen kan het coronavirus bij zich dragen, gevaccineerd of ongevaccineerd. Er is dus geen enkele reden om te discrimineren middels een coronapas. Wij werken daaraan dus niet mee. Mensen kunnen bij ons gewoon afstand houden en hun handen ontsmetten in de winkel en er zijn spatschermen aanwezig in de winkel. 

------

Het 2 jaar lang uitblijven van serieuze investeringen in de zorg zoals salarisverhoging voor verpleegkundig personeel, het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing voor de aanhoudende beperkingen die het demissionaire kabinet bedenkt, de ongelijke positie tussen kleine en grote ondernemingen m.b.t. toegang tot "steun", en vooral het eindeloze en voorspelbare liegen van bewindspersonen, maken dat wij absoluut geen vertrouwen meer hebben in de staat. We leven mee met de handhavers die met het hart op de goede plaats, immoreel beleid moeten handhaven. 

 

 

 

----------------

 

Geachte klant,

Als gevolg van de politieke besluiten rond het “Corona virus” / “Covid-19”, hebben wij helaas enkele aanpassingen moeten doen in ons winkelbeleid.
Voor zover de overheid het toelaat, baseren wij ons beleid op wetenschappelijk onderzoek en in het belang van de volksgezondheid in brede zin; niet op politieke willekeur of opportunisme. Wij putten kracht uit de positieve intenties van zowel voor- als tegenstanders van de huidige maatregelen. Laten we niet vergeten dat we allemaal lijden onder de maatregelen, is het dan niet juist goed om mild te zijn voor elkaar? Laten we samen streven naar een beter normaal!

 • 1 - Mondkapjesbeleid in onze winkel! *zie uitleg verderop.

  -Geen mondkapje? Graag! Wij zien liever uw glimlach dan een mondkapje.

  -Wel een mondkapje? Ook dan bent u welkom, maar gelieve dat pas binnen in de hal op te doen, zodat we kunnen zien wie er binnenkomt. (Wij kijken als juwelier helaas noodgedwongen anders tegen gezichtsbedekking aan dan andere ondernemers.)

 • 2 – 1,5 meter afstand in onze winkel. Wij vragen iedereen om 1,5 meter afstand van anderen te bewaren in onze winkel. *

 • 3 – Maximaal 5 klanten tegelijk in onze winkel, geen groepen van meer dan 2 personen. Om de 1,5 meter beter te kunnen garanderen, laten wij in de regel maximaal 5 personen en maximaal 2 personen per gezelschap toe in onze winkel.

 • 4- Contactloze desinfectiezuil is in de winkel aanwezig. Gebruik is niet verplicht! Aan veelvuldig “ontsmetten” van handen, kleven voor-maar ook nadelen. Bent u zich daarvan bewust!

 • 5- Spatschermen zijn aanwezig boven onze balie. Dankzij het spatscherm kan een ouderwetse babbel toch nog binnen de 1,5 meter. 

 • 6-Bel of mail ons voor vragen. Ons telefoonnummer is +31(0)402453667 en ons E-mail adres is [email protected]

* Toelichting van ons winkelbeleid:

Waarom géen mondkapjesplicht in onze winkel (algemeen)?

Wij zijn inderdaad op de hoogte van recent onderzoek van de TU delft (besproken in Kassa) met betrekking tot het "niet functioneren" van niet-medische mondkapjes die nu in omloop zijn, en het bredere Deense onderzoek waaruit blijkt dat mondkapjesplicht niet werkt in strijd tegen Covid-19, evenals de risico’s voor de volksgezondheid op lange termijn bij het massaal dragen van mondkapjes, zoals onlangs onder andere aangehaald door immunoloog Dr. Ir. Carla Peeters en gepubliceerd in HP de Tijd.
Aangezien zorgvuldige wetenschappelijke onderbouwing voor het massaal dragen van mondkapjes niet bestaat, laat staan dat een draagplicht dus is afgezet tegen de potentiele risico’s voor volksgezondheid en fundamentele vrijheden, maakt dat wij het niet moreel vinden om blindelings het advies van de regering over te nemen. Conformeren is immers niet hetzelfde als moreel of verstandig handelen. En wij geloven dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de handhaving middels hun discretionaire bevoegdheid hier om morele en principiële redenen niet op zullen handhaven. 

Hoezo geen mondkapjesplicht bij Goldberg Juweliers (specifiek)?

1- Wij zijn geen publieke ruimte waar men vrij in en uit kan lopen. Wij hebben een sluis en bepalen wie er binnenkomt. (Bel aan of bel op en we maken ter plekke een afspraak.) 

2- De plicht geldt niet voor wie om (bijvoorbeeld) medische redenen geen mondkapje kan dragen. Wij mogen u van de wet niet vragen naar medische gegevens. Ergo: Wij mogen u niet vragen naar de redenen waarom u geen mondkapje draagt. Komt u binnen zonder mondkapje, dan gaan wij er vanuit dat u daar goede (medische) redenen voor heeft en bent u dus welkom.

3- Klanten met gezichtsbedekking zien wij als juwelier niet graag. Het maakt identificatie moeilijker en verhoogt het risico op overvallen, diefstal en wisseltrucs. Het dragen van mondkappen maakt ons werk onveiliger

4- Aangezien er geen specifieke beschermende eisen aan de te dragen mondkapjes wordt gegeven in de wet, is er per definitie geen medische noodzaak welke de spoedwet vereist. Juridisch is de mondkapjesplicht een schwalbe.  

Waarom is 1,5 meter wél verplicht in onze winkel?
Als onderneming worden wij door de overheid verantwoordelijk gehouden voor het naleven van die 1,5 meter, op straffe van enorme boetes of zelfs sluiting. Dat maakt dat we simpelweg genoodzaakt zijn om de anderhalve meter afstand regel te hanteren. (Dit staat dus los van vragen over de proportionaliteit, wetenschappelijke of juridische onderbouwing van die verplichte 1,5 meter afstand.) Wij vragen om uw begrip hiervoor.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Juweliers Goldberg 4,9 / 5 - 31 Reviews @ Google Reviews