Waarom vintage?

  • Geplaatst op
  • Door Aike
  • Geplaatst in Vintage
  • 0
Waarom vintage?

Waarom tweedehands of vintage sieraden?

Tweedehands/Vintage kleding en sieraden worden steeds populairder. Volgens sommigen is het gewoon een trend, maar is het niet meer dan dat? Wij denken van wel en hebben een aantal redenen genoemd waarom Vintage wellicht een goede keuze kan zijn.

Waarom tweedehands of vintage sieraden?

De toenemende populariteit van Tweedehands/Vintage kleding en sieraden is volgens sommigen gewoon een trend, maar door het "simpelweg een trend" te noemen doen we deze ontwikkeling naar onze mening tekort. Steeds meer mensen kiezen immers BEWUST voor vintage in plaats van voor nieuw. En daar zijn verschillende redenen voor!

Grotere/bredere keuze
Met tweedehands of vintage sieraden ben je niet beperkt in keuze tot wat er actueel in (sieraden) collecties zit. Je hebt keuze uit vele periodes en daarmee ook vele stijlen. Je kunt sieraden uit verschillende periode’s mixen, om zo tot een unieke stijl te komen.


Beter voor het milieu  
-Geef oude sieraden een 2e (of wellicht 3e of 4e) kans! We leven in tijdperk waarin mensen snel weggooien en iets nieuws kopen. Dit is zonde! Sieraden omsmelten en er telkens iets anders van smeden, gieten of printen kost immers enorm veel (fossiele) energie.  Bovendien kunnen sommige sieraden die nu uit de mode zijn, in de toekomst ineens helemaal hot zijn. Een stukje sieraden geschiedenis blijft zo bovendien bewaard.


Draag bij aan minder vraag naar goud en edelstenen uit conflictgebieden
-Veel goud en edelstenen wordt vandaag de dag nog steeds gewonnen door mensen onder vaak erbarmelijke omstandigheden in conflictgebieden. Door minder vaak te kiezen voor "nieuw", zal de vraag naar grondstoffen uit dergelijke gebieden wellicht (en hopelijk) afnemen.  

Bespaar kosten
-Het is vaak vele malen goedkoper dan nieuw! Wanneer je een nieuw sieraad koopt, zijn er een hoop partijen die iets op het eindproduct verdiend hebben: De partijen die de grondstoffen leveren, de maker/fabrikant, de groothandel, de transporteur, de juwelier en niet te vergeten de belastingdienst die over het volledige bedrag BTW eist. Het eindproduct is uiteindelijk relatief duur. Wanneer je een tweedehands/vintage sieraad koopt is dat minder het geval. 


Kortom, redenen genoeg om vaker te kiezen voor vintage sieraden! Weet u nog meer redenen om te kiezen voor vintage? Heeft u vragen of opmerkingen? Dan zien wij graag uw E-mail tegemoed.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden